Werkwijze

 

1. Telefonische kennismaking

 Nadat u een reactie heeft achtergelaten neem ik contact met u op voor een kort telefonisch gesprek. Aan de hand van dit gesprek kan ik uw vragen beantwoorden en kunnen we indien gewenst een afspraak maken voor een intakegesprek.

 

2. Intakegesprek

Een intake of uitgebreid kennismakingsgesprek duurt ongeveer 90 minuten. In dit gesprek proberen we een beter beeld te krijgen van uw klachten, wanneer deze ontstaan zijn en hoe u daar tot nu toe mee bent omgegaan. Ook zal ik vragen naar uw hulpvraag, met andere woorden: wat zou er veranderd moeten zijn voor u om met een goed gevoel de gesprekken weer te kunnen beëindigen? Het is mogelijk dat ik u vraag om bij thuiskomst nog een vragenlijst in te vullen ter verduidelijking van de klachten. 

 

3. Adviesgesprek

3. Na het intakegesprek zal ik overwegen of mijn hulpaanbod aansluit op uw hulpvraag. We maken dan een nieuwe afspraak voor het adviesgesprek. In dat gesprek leg ik u een behandelplan voor. Soms kan het zijn dat na de intake er toch nog wat extra gesprekken nodig zijn om elkaar beter te leren kennen. In dat geval stellen we het behandelplan gewoon wat later op. Het kan ook zijn dat mijn inschatting is dat u bij een andere instelling of therapeut beter af bent. In dat geval zal ik proberen een goed advies te geven wat te doen. 

 

4. Behandeling

In het behandelplan zal ik een voorstel doen wat de duur van de behandeling zal zijn, hoe vaak en wanneer we elkaar zien of spreken. Ook kunnen we besluiten om naast de gewone gesprekken, te (video) bellen. Het kan zijn dat u al genoeg heeft aan 6 of 12 gesprekken, maar indien nodig kunnen we de gesprekken ook eerder beëindigen of juist voortzetten. Samen blijven we periodiek evalueren hoe uw klachten zich ontwikkelen en hoe onze samenwerking verloopt, zo lang als nodig is voor u om ook weer zelfstandig verder te gaan. 

 

5. Behandelmethode

Een behandeling kan bestaan uit één of een combinatie van verschillende behandelmethoden of specifieke technieken. Ik heb ervaring met of kennis van tenminste onderstaande behandelmethoden, maar ben tegelijkertijd niet gebonden aan protocollen of richtlijnen als hiervan naar inschatting beter kan worden afgeweken. 

  • Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
  • Acceptance & Commitment Therapie (ACT)
  • Motiverende Gespreksvoering (MVG)
  • Oplossingsgerichte therapie. 
  • Cliëntgerichte therapie
  • Emotion Focused Therapy

 

Privacy:

Van de gesprekken maak ik in overeenstemming met de Beroepscode voor Psychologen een korte beknopte aantekening. Het doel daarvan is om bijvoorbeeld een belangrijk opgedaan inzicht te onthouden of mijn gedachten vast te kunnen houden wanneer deze op dat moment beter nog niet rechtstreeks geuit moeten worden. In een speciaal geval kan het ook nodig zijn dat een traject wordt overgenomen, bijvoorbeeld indien ik langdurig arbeidsongeschikt zou raken. Dossiervorming heeft daarnaast ook als doel een behandeling soepel over te kunnen dragen indien dat noodzakelijk zou zijn. Ook hiervoor geldt dat dit uitsluitend gebeurd met uw nadrukkelijke toestemming. Uw dossier is op uw schriftelijk verzoek in te zien. Opslag gebeurt in een beveiligde (offline) digitale omgeving waar alleen ik toegang toe heb.  Op verzoek kan uw patiëntendossier worden verwijderd, anders geldt een maximale opslagtermijn. Ik draag geen gegevens over aan zorgverzekeraars of overige instanties. 

 

De beroepscode kunt u teruglezen op:

https://www.psynip.nl/uw-beroep/beroepsethiek/beroepscode

 

Bewaartermijn

Psychologiepraktijk Jiskoot kent een bewaartermijn van één jaar na afronding van onze samenwerking. Dit is de minimale bewaartermijn geadviseerd door de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Zie ook: 

https://www.psynip.nl/uw-beroep/cotan/beroepscode-en-ast-nip/algemene-standaard-testgebruik-nip-2017/2-4-dossiervoering/

 

Kamer van Koophandel:

Psychologiepraktijk Jiskoot is geregistreerd onder KvK- nummer: 87258323

https://www.kvk.nl